7-daags Kruiden-
avontuur

Trek mee op het 7-daags kruidenavontuur in de prachtige biovallei van La Drôme! 

Van 6 tot 13 juni 2021 verblijven we in het charmante “L’ Ancien Monastère” gelegen in het pittoreske dorpje Sainte-Croix middenin een prachtig kruidenparadijs! 

Wat?

Elke dag nieuwe ontdekkingen...

Kennismaking met de magie van kruiden en planten, magische drankjes brouwen, bruisende toverballen of kruidenkaarsen & wierook maken. Een kolfje naar  herboriste Thea Hellings bezem...

Soigneren & amuseren met o.a. natuurlijke kleurpigmenten uit kruiden & planten is Gerlinde Vervenne's specialiteit. Make-up artieste met tevens herboristenopleiding op zak leert je in een handomdraai de knepen van het vak.

Botanisch tekenen is een passie voor illustratice en herboriste Anne Ooms. Zij zet je alvast op weg om zo natuurgetrouw mogelijk planten en bloemen te tekenen. Niets rustgevender dan je creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Kruidenwandelingen aan de voet van het prachtige natuurpark van de Vercors of  het stiekem gaan spotten van de plaatselijke rivierbewoners bij valavond... Dit alles is perfect mogelijk al dan niet onder begeleiding van een plaatselijke rot in het vak!

Kokkerellen & proeverij met kruiden & wilde planten uit de kloostertuinen... Plaatselijke naturopathe Lise-May Viment die de zorg over de tuinen van L'Ancien Monastère op zich heeft genomen, neemt je graag mee op rondleiding in haar wereld van kruiden. 

Daarnaast zal het programma nog verder aangevuld worden met andere plaatselijke workshops en/ of  vrije activiteiten zoals o.m. yoga, jeux de boules, degustaties, ...

Waar ?

Het departement Drôme, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, regio Rhône-Alpes, heeft veel troeven.
Deze mooie streek is bekend om haar veelzijdigheid. De prachtige natuur en de mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maken van dit departement een ideale bestemming.

In het noordoosten vind je de grillige, bergachtige Vercors, in het zuiden de charmante Drôme Provençale. En tussen de lavendelvelden van het zuiden en de rotsen van het noorden zijn talloze schitterende dorpjes te bezoeken. 

Middeleeuwse parels, lieflijke villages perchés  boordevol geschiedenis en traditie. Zo ook wat het zo authentiek mogelijk gerestaureerde XII eeuwse L’Ancien Monastère betreft. Gelegen in het pittoreske dorpje Sainte-Croix aan de voet van de Vercors te midden van een prachtig kruidenparadijs!Goesting?

Deelname Kruidenavontuur met logeren in een gedeelde kloosterkamer.
(privékamers beperkt aantal mogelijk)
 
Deelname Kruidenavontuur met kamperen op de kloosterweide.
(eigen kampeergerief te voorzien)

Alle kruidenavontuur workshops & wandelingen + alle overnachtingen, ontbijt & 2 warme maaltijden zijn inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen is de reis naar de locatie, deze dient u zelf te organiseren & bekostigen. De vrijblijvende bedrijfsbezoeken met eventuele entreegelden, e.a. vrije activiteiten ter plaatse zijn tevens zelf te bekostigen.

Indien u écht niet kan inslapen zonder uw partner en/of kinderen mogen deze, natuurlijk na 
inschrijving vooraf, mee logeren aan de gangbare prijzen van het Kruidenavontuur.


schrijf nu in op onze nieuwsbrief en met veel plezier bezorgen we gedetailleerde informatie betreffende inschrijving, programma, prijzen, carpoolen, etc...