Wat?

Elke dag  nieuwe ontdekkingen...

Kennismaking met de magie van kruiden en planten, magische drankjes brouwen, bruisende toverballen of kruidenkaarsen & wierook maken. Een kolfje naar  herboriste Thea Hellings bezem.

Soigneren & amuseren met o.a. natuurlijke kleurpigmenten uit kruiden & planten is Gerlinde Vervenne's specialiteit. Make-up artieste met herboristenopleiding op zak leert je in een handomdraai de knepen van het vak.

Botanisch tekenen is een passie voor illustratice en herboriste Anne Ooms. Zij zet je alvast op weg om zo natuurgetrouw mogelijk planten en bloemen te tekenen. 
Niets rustgevender dan je creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Kruidenwandelingen aan de voet van het prachtige natuurpark van de Vercors of  het stiekem gaan spotten van de plaatselijke rivierbewoners bij valavond... Dit alles is perfect mogelijk al dan niet onder begeleiding van een plaatselijke rot in het vak!

Kokkerellen & proeverij met kruiden & wilde planten... plaatselijke naturopate Lise-May Viment die o.a. zorgt voor de kloostertuinen neemt je graag mee op rondleiding in haar dagdagelijkse wereld van de kruiden. 

Daarnaast zal het programma nog verder aangevuld worden met andere plaatselijke workshops en/ of activiteiten zoals yoga, jeux de boules, degustaties, ...

Waar?

Het departement Drôme, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, regio Rhône-Alpes, heeft veel troeven.
Deze mooie streek is bekend om haar veelzijdigheid. De prachtige natuur en de mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maken van dit departement een ideale bestemming.

In het noordoosten vind je de grillige, bergachtige Vercors, in het zuiden de charmante Drôme Provençale. En tussen de lavendelvelden van het zuiden en de rotsen van het noorden zijn talloze schitterende dorpjes te bezoeken. 

Middeleeuwse parels, lieflijke villages perchés  boordevol geschiedenis en traditie. Zo ook wat het zo authentiek mogelijk gerestaureerde XII eeuwse L’Ancien Monastère betreft. Gelegen in het pittoreske dorpje Sainte-Croix aan de voet van de Vercors te midden van een prachtig kruidenparadijs!