2-daags Kruiden-
avontuur

Trek mee op het 2-daags kruidenavontuur aan de oevers van het unieke riviertje de Roannay! 

Van in het voorjaar 2021 verblijven we in Le Neu Moulin, de watermolen van het kleine Luikse dorpje Moulin-du-Ruy gelegen middenin een prachtig vallei van L'Ardenne bleue! 

Wat?

Elke dag nieuwe ontdekkingen...

Kennismaking met de magie van kruiden en planten, magische drankjes brouwen, bruisende toverballen of kruidenkaarsen & wierook maken. Een kolfje naar  herboriste Thea Hellings bezem...

Soigneren & amuseren met o.a. natuurlijke kleurpigmenten uit kruiden & planten is Gerlinde Vervenne's specialiteit. Make-up artieste met een herboristenopleiding op zak leert je in een handomdraai de knepen van het vak.

Botanisch tekenen is een passie voor illustratice en herboriste Anne Ooms. Zij zet je alvast op weg om zo natuurgetrouw mogelijk planten en bloemen te tekenen. Niets rustgevender dan je creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Kruidenwandelingen in het nabij gelegen natuurgebied van L'Ardenne Bleue of  het stiekem gaan spotten van de plaatselijke rivierbewoners bij valavond... Dit alles is perfect mogelijk al dan niet onder begeleiding van een plaatselijke rot in het vak!

Kokkerellen & proeverij met kruiden & wilde planten uit de nabij gelegen natuur... 

Met je eigen wildpluk oogst versierde pizza's van vers gemaakt biologisch speltdeeg. Ter plaatse gebakken in een houtoven door Peter de molenaar... je wordt even mee op rondleiding genomen in zijn wereld van'traag malen' met de kracht van water. 

Daarnaast zal het programma nog verder aangevuld worden met andere plaatselijke workshops en/ of  vrije activiteiten.

Waar ?

Na een lange zoektocht ontdekt de huidige eigenaar én molenaar  Le Neu Moulin. Een oude watermolen in het dorp Moulin-du-Ruy in  de 'Blauwe Ardennen', uitstekend gelegen aan de rand van een prachtig natuurgebied. De originele machinestukken van Le Neu Moulin zijn verhuisd naar Fourneau Saint-Michel, een openluchtmuseum nabij Saint-Hubert.  Dus de maalderij dient men helemaal terug op te bouwen. Er zal dan ook gekozen worden voor een traag malend type, waardoor het meel bijna niet opwarmt en alle natuurlijke voedingsstoffen bewaard blijven. Hierdoor zal de molenaar zuiver en heerlijk voedzaam meel kunnen afleveren.

 De Roannay is een zijrivier van de Amblève of Amel. Het stroompje ontspringt aan een bron ten noorden van Francorchamps en wordt al snel een besloten, bosrijke en spaarzaam bewoonde vallei. Vervolgens krijgt de vallei een meer landelijk aspect en vervangen de weilanden de bosgebieden. Het biedt tal van uitzichten voor wandelaars. De Roannay steekt vervolgens de gehuchten Ruy en Moulin-du-Ruy door en beëindigt dan zijn bijna 11 kilometer lange baan op de rechteroever van de Amblève in Roanne-Coo tussen de Coo-waterval en het dorp La Gleize.

De Blauwe Ardennen beslaat het hele Oosten van Wallonië, tussen de vallei van de Benedenmaas en Duitse grens, de Oostkantons, het Land van Herve, Spa en Francorchamps, de abdijen van Stavelot en Malmedy en de watervallen van Coo. Met tot slot Verviers ook wel de Waterhoofdstad van Wallonië genaamd. Dit zijn de Blauwe Ardennen. Het water van de bergstromen en beken komt uit in meren, of trekt in de sponzige grond van de Hoge Venen. Het dringt langzaam in de bodem door en neemt alle voedingsstoffen in zich op, waarna het eindigt als bruis of Reine tafelwater, van Bru of Spa. Het kool-zuurhoudende water waardoor de Thermen van Spa beroemd zijn geworden. Maar het water in de Blauwe Ardennen is ook de sneeuw die alpine ski- en langlaufliefhebbers in vervoer-ing brengt... Ondoorzichtige dichte mist die, zo nu en dan over de hellingen van het Land van Herve rondwaart en bijdraagt aan de rijkdom van de streek.

Goesting?

Deelname Kruidenavontuur met logeren in een gedeeld 4 persoons appartement met 2 slaapkamers
(1 privé 2 persoons studio beschikbaar)
 
Deelname Kruidenavontuur met kamperen op de molenweide.
(eigen kampeergerief te voorzien)

Alle kruidenavontuur workshops & wandelingen + 1 overnachting, 1 ontbijt & 3 maaltijden zijn inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen is de reis naar de locatie, deze dient u zelf te organiseren & bekostigen. De vrijblijvende bedrijfsbezoeken met eventuele entreegelden, e.a. vrije activiteiten ter plaatse zijn tevens zelf te bekostigen.

Indien u écht niet kan inslapen zonder uw partner en/of kinderen mogen deze, natuurlijk na 
inschrijving vooraf, mee logeren aan de gangbare prijzen van het Kruidenavontuur.


schrijf nu in op onze nieuwsbrief en met veel plezier bezorgen we gedetailleerde informatie betreffende inschrijving, programma, prijzen, carpoolen, etc...