5-daags Kruidenavontuur

Trek mee op het 5-daags kruidenavontuur in de prachtige biovallei van La Drôme! 
We verblijven van 18 tot 23 augustus 2019 in het prachtige “L’Ancien Monastère ” gelegen in het pittoreske dorpje Sainte-Croix middenin een prachtig kruidenparadijs! 

Wat?

Elke dag nieuwe ontdekkingen...

 Kruidenwandelingen met  doorwinterde herboriste & docente Martine Van Huffel die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk...

Kennismaking met de magie van kruiden en planten, magische drankjes brouwen, bruisende toverballen of kruidenkaarsen & wierook maken. Een kolfje naar  herboriste Thea Hellings bezem...

Soigneren & amuseren met o.a. natuurlijke kleurpigmenten uit kruiden & planten is Gerlinde Vervenne's specialiteit. Make-up artieste met tevens herboristenopleiding op zak leert je in een handomdraai de knepen van het vak.

Kokkerellen & proeverij met kruiden & wilde planten uit de kloostertuinen... Plaatselijke naturopathe Lise-May Viment die de zorg over de tuinen van L'Ancien Monastère op zich heeft genomen, neemt je graag mee op rondleiding in haar wereld van kruiden. 

Waar ?

Het departement Drôme, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, regio Rhône-Alpes, heeft veel troeven.
Deze mooie streek is bekend om haar veelzijdigheid. De prachtige natuur en de mooie plaatsjes en bezienswaardigheden maken van dit departement een ideale bestemming.

In het noordoosten vind je de grillige, bergachtige Vercors, in het zuiden de charmante Drôme Provençale. En tussen de lavendelvelden van het zuiden en de rotsen van het noorden zijn talloze schitterende dorpjes te bezoeken. 

Middeleeuwse parels, lieflijke villages perchés  boordevol geschiedenis en traditie. Zo ook wat het zo authentiek mogelijk gerestaureerde XII eeuwse L’Ancien Monastère betreft. Gelegen in het pittoreske dorpje Sainte-Croix aan de voet van de Vercors te midden van een prachtig kruidenparadijs!Goesting?

Deelname Kruidenavontuur met logeren in een gedeelde kloosterkamer : € 475
(privékamer mogelijk aan € 18/nacht)
 
Deelname Kruidenavontuur met kamperen op de kloosterweide: € 415
(eigen kampeergerief te voorzien)

Inbegrepen: alle kruidenavontuur workshops & wandelingen + alle overnachtingen & maaltijden.

Niet inbegrepen: de reis naar de locatie dient u zelf te organiseren & bekostigen. De vrijblijvende bedrijfsbezoeken met eventuele entreegelden, e.a. vrije activiteiten zijn ter plaatse zelf te bekostigen.

Indien u écht niet kan inslapen zonder uw partner mag deze, natuurlijk na inschrijving vooraf, mee logeren aan de gangbare prijzen van 'L'Ancien Monastère".


schrijf nu in op onze nieuwsbrief en met veel plezier bezorgen we gedetailleerde informatie   betreffende inschrijving, programma, prijzen bedrijfsbezoeken, carpoolen, etc...