Wat?

Elke dag  nieuwe ontdekkingen...

Kruidenwandelingen met  doorwinterde herboriste & docente Martine Van Huffel die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk.

Kennismaking met de magie van kruiden en planten, magische drankjes brouwen, bruisende toverballen of kruidenkaarsen & wierook maken. Een kolfje naar  herboriste Thea Hellings bezem.

Soigneren & amuseren met o.a. natuurlijke kleurpigmenten uit kruiden & planten is Gerlinde Vervenne's specialiteit. Make-up artieste met herboristenopleiding op zak leert je in een handomdraai de knepen van het vak.

Kokkerellen & proeverij met kruiden & wilde planten uit de kloostertuinen... Plaatselijke naturopathe Lise-May Viment die de zorg over de tuinen van L'Ancien Monastère op zich heeft genomen, neemt je graag mee op rondleiding in haar wereld van kruiden. 

Daarnaast zal het programma nog verder aangevuld worden met boeiende bedrijfsbezoeken aan lokale producenten van etherische oliën, hydrolaten, saffraan, olijfolie, honing, kruidenmengelingen,...en andere plaatselijke activiteiten!