Wie zijn wij?

 Een paar gelijkgestemde zielen die graag een 5-daags kruidenavontuur op een ongelooflijk prachtige plek willen organiseren! We wachten nog enkel op jou om onze super ploeg van enthousiastelingen die graag aan dit alles deel willen nemen te versterken! 

Dat de 'Kruidengoesting' haar eerste bladeren mag ontluiken onder de blauwe zomerhemel in de schoonste vallei van La Drôme... en zo de goesting in kruiden voor iedereen snel mag komen!

Van harte welkom!

Kruidengoesting Gerlinde Vervenne

Gerlinde Vervenne

soigneert & amuseert al 20 jaar als ‘professional make-up artist’ groot & klein op allerhande festiviteiten met grimeren, coifferen & air brush tatoeëren! Toch bekroop haar meer & meer de drang om anders met dit alles om te gaan.  
Naar aanleiding van haar zoektocht naar natuurlijke kleurpigmenten startte ze in 2016 een herboristenopleiding die ze in 2017 geslaagd afrond met  aansluitende een aantal weken te gaan vrijwilligen in de kruidentuin van het prachtige 'L'Ancien Monastérè' te Sainte-Croix. Daar krijgt ze de kruidenkriebel serieus te pakken.  'Hoe kan & wil ik het liefst deze fantastische kennis & ervaringen gaan delen?! '
Voor ze het goed en wel beseft is het zaadje om een 5-daags kruidenavontuur op deze prachtige plek te organiseren geplant en volop aan het groeien in de fijne samenwerking met een paar gelijkgestemde zielen ! Nu enkel nog een super ploeg van enthousiastelingen om aan dit alles deel te nemen en de 'Kruidengoesting' kan haar eerste bladeren ontluiken onder de blauwe zomerhemel in de vallei van La Drôme...

Martine Van Huffel

Martine Van Huffel is een gediplomeerd herboriste, die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk.Zij geeft sedert meerdere jaren haar kennis door als docente kruidenkennis, volksgenees-kunde en kruidentherapie aan verschillende vormingsinstituten en praktijkgerichte opleidingen en voordrachten.Zij leidt ook herboristerie De Eyneakker, waar aan kleine of middelgrote groepen cursisten tijdens één­ of meerdaagse sessies vorming verstrekt wordt over de toepassing van kruiden met een heilzame werking voor mensen en dieren.Haar passie voor paarden weet zij over te brengen op de deelnemers, die ook in contact komen met de trekpaarden in De Eyneakker, eertijds door haar met haar echtgenoot en kinderen opgericht als één der eerste centra in Vlaanderen voor de toepassing van kruidengeneeskunde voor paarden en huisdieren. De verzorging van paarden op natuurlijke basis, kan immers oplossingen en perspectieven bieden.

Thea Hellings

Al van kindsbeen had Thea een grote fascinatie voor kruiden en planten. Na een uitgebreide vorming en opleiding heeft ze in 2012 succesvol haar herboristenopleiding afgewerkt.
Sindsdien richt ze haar pijlen grotendeels op het werken met paarden en andere dieren, waarvoor ze samenwerkt met een dierenarts.
Thea houd enorm van de magie die zich afspeelt achter de kruiden. In dit kader geeft ze graag haar kennis door. Thea heeft dan ook een (plant)aardig programma voorzien waarop ze je leert kennis maken met de magie van kruiden en planten. 
Ze tovert samen met jou magische drankjes, bruisende toverballen en laat je kennis maken hoe je zelf je eigen kaarsen of wierook maakt.

Thea haar motto is dan ook: 
'Het leven is zoveel mooier met een beetje magie erbij.'