Wie zijn wij?

 Een paar gelijkgestemde zielen die graag een kruidenavontuur op een ongelooflijk prachtige plek organiseren! We wachten nog enkel op jou om onze super ploeg van enthousiastelingen die graag aan dit alles deel willen nemen te versterken! 

Dat de 'Kruidengoesting' haar bladeren weer mag ontluiken onder de blauwe zomerhemel in de schoonste vallei van La Drôme... en zo de goesting in kruiden voor iedereen snel mag komen!

Van harte welkom!

Kruidengoesting Gerlinde Vervenne

Gerlinde Vervenne

soigneert & amuseert al 20 jaar als ‘professional make-up artist’ groot & klein op allerhande festiviteiten met grimeren, coifferen & air brush tatoeëren! Toch bekroop haar meer & meer de drang om anders met dit alles om te gaan.  
Naar aanleiding van haar zoektocht naar natuurlijke kleurpigmenten startte ze in 2016 een herboristenopleiding die ze in 2017 geslaagd afrond met  aansluitende een aantal weken te gaan vrijwilligen in de kruidentuin van het prachtige 'L'Ancien Monastérè' te Sainte-Croix. Daar krijgt ze de kruidenkriebel serieus te pakken.  'Hoe kan & wil ik het liefst deze fantastische kennis & ervaringen gaan delen?! '
Voor ze het goed en wel beseft is het zaadje om een  'kruidenavontuur' op deze prachtige plek te organiseren geplant en volop aan het groeien in de fijne samenwerking met een paar gelijkgestemde zielen ! Nu enkel nog een super ploeg van enthousiastelingen om aan dit alles deel te nemen en de 'Kruidengoesting' kan weer haar bladeren ontluiken onder de blauwe zomerhemel in de vallei van La Drôme...

Anne Ooms

tekent al van kleins af aan en volgde dan ook tekenschool en een creatieve opleiding in het middelbaar. Met het afstuderen als grafisch vormgever aan de Academie voor Schone Kunsten is het tekenen niet opgehouden. Al snel verdiept ze zich in het tekenen van planten en dieren, wat haar tot vandaag de dag geboeid bezig houdt. Botanisch tekenen is dan ook een belangrijk aspect geworden voor deze gepassioneerde illustratrice. 
“Planten zijn altijd al een fascinatie geweest en het boeit me hoe ze onze aardbol omtoveren in een paradijs, wanneer ik er me in onderdompel sijpelt de rust binnen… dit wil ik graag door geven en delen met anderen.”  Met zo een liefde voor het plantenrijk blijft een geslaagde opleiding als herborist niet ver achterwege. Daarnaast volgt ze ook een opleiding Shiatsu, Qi en het meridianen stelsel met doel dit alles weldra in de praktijk te kunnen combineren. Anne zet je alvast op weg om zo natuurgetrouw mogelijk planten en bloemen te tekenen want niets is rustgevender dan je creativiteit de vrije loop te laten gaan!

Martine Van Huffel

 is een gediplomeerd herboriste die kennis van kruiden verwierf zowel door binnen­ als buitenlandse opleidingen en vorming maar ook door het leiden van een eigen herboristen praktijk. Zij geeft sedert meerdere jaren haar kennis door als docente kruidenkennis, volksgeneeskunde en kruidentherapie aan verschillende vormingsinstituten en praktijkgerichte opleidingen en voordrachten. Zij leidt ook herboristerie De Eyneakker, waar aan kleine of middelgrote groepen cursisten tijdens één­ of meerdaagse sessies vorming verstrekt wordt over de toepassing van kruiden met een heilzame werking voor mensen en dieren. Haar passie voor paarden weet zij over te brengen op de deelnemers, die ook in contact komen met de trekpaarden in De Eyneakker, eertijds door haar met haar echtgenoot en kinderen opgericht als één der eerste centra in Vlaanderen voor de toepassing van kruidengeneeskunde voor paarden en huisdieren. De verzorging van paarden op natuurlijke basis, kan immers oplossingen en perspectieven bieden.

Thea Hellings

heeft al van kindsbeen een grote fascinatie voor de wondere wereld van kruiden en planten. 
Na een uitgebreide vorming en opleiding heeft ze in 2012 succesvol haar herboristenopleiding afgewerkt. Sindsdien richt ze haar pijlen grotendeels op het werken met paarden en andere grote en kleine huisdieren, dit onder meer in samenwerking met de plaatselijke dierenarts. 
Maar naast dit alles is er vooral een enorme fascinatie naar de magie die zich afspeelt achter de kruiden. In dit kader geeft Thea dan ook graag haar 'magische' kennis door. Met het toch wel (plant)aardig programma dat ze heeft voorzien, laat ze je vooral kennis maken met deze magie van kruiden en planten. Ze tovert met jou al snel je eigen magische drankjes, bruisende toverballen en leert je hoe zelf je eigen 'heksen'kaars of mysterieus geurende wierook kan maken. 
Thea haar motto is dan ook: 'Het leven is zoveel mooier met een beetje magie erbij.'